Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Horvei, Nils Gullak : Rive Rom på én dag

  Rive Rom på én dag handler om familiefar og forfatter som tilhører et innvandringskritisk miljø i Oslo. Her møter han sin elskerinne, en populær islamkritisk blogger. Under et opphold i USA blir han kjent med en Bob Karbost som mener at Trump er redningsmann og keiser. En dag dukker Bob opp hos forfatteren i Oslo - med et våpen. Romanen balanserer burlesk humor med alvor i et forvirret Norge anno 2016.

 • Enerstvedt, Jesper Siegfried : Kodenavn ROC : roman

  I kodenavn ROC får man vite hva som skjedde på den politiske arenaen i årene 1950-2000. Mye av handlingen foregår i USA der myndighetene bruker alle midler for å holde kommunismen unna. I dette deltok Norge langt med enn det som var parlamentarisk forsvarlig. Her får man høre om eksotiske steder, men også om narkotika, vold og utnytting av kvinner og barn. Dette er forfatterens tredje roman.

 • Sivertsen, Solfrid : Ho sykla bort : og andre noveller

  «Ho sykla bort» inneheld fleire noveller med synsvinkelen til barn. Saknet etter ein stefar som er borte, ein busstur vekk frå ein far med alkoholproblem, ei veslesøster som har drukna. Andre av novellene er sentrerte rundt minne som dannar utgangspunkt for forteljingar om eit heilt liv: Ei kvinne som har flytta heim til mor si etter eit samlivsbrot, ein mann som er i ferd med å gli vekk frå omverda på sjukeheimen. Felles for novellene er at dei er lågmælte og såre, ofte med ein dramatikk som syd under overflata.

 • Isakstuen, Monica : Se på meg når jeg snakker til deg : skuespill

  Skuespill fra Bragepris-vinner Monica Isakstuen. Stykket er todelt og undersøker relasjonene mellom mor og sønn, far og datter, kvinne og mann, gjennom dialoger med høyt trykk og intensitet. Hvilke maktstrukturer integrerer vi barna våre i, uansett hvor hardt vi forsøker å unngå det? Og kan vi, som foreldre, i det hele tatt styre et annet menneskes utvikling? «Selv i spebarnet finnes naturen, i sin mest brutale form», skriver Isakstuen. Skuespillet er solgt for oversettelse til Frankrike. Det egner seg også som prosa.

 • Tideman, V.S. : Brev : roman

  Brev er en rå og mørk roman formet som et kjærlighetsbrev mellom en mann og en kvinne. Avsenderen sitter alene i Berlin. Alt dreier seg om henne. Hun er det eneste han tenker på, den eneste han vil ha. Men hun er ikke der. Han fyller dagene med skriving for å holde ut. I brevet skriver han om den intense lengselen etter henne, om alkohol, mat og mangelen på penger. Blikket rettes innover, mot hans egen fortid og mot den gjenforeningen som må komme. V.S. Tideman debuterte i 2009 med romanen kockmania inc. Dette er Tidemans fjerde bok. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Mossige, Liv : Armauer

  I Liv Mossiges andre roman befinner vi oss i Bergen ved slutten av 1800-tallet. På dette tidspunktet nyter legen Georg Armauer Hansen internasjonalt ry i medisinske kretser for sin oppdagelse av leprabasillen. Hovedpersonen i denne romanen, med handling lagt til det samme sykehusmiljøet der Armauer ferdes, er imidlertid verken lege eller mann. Romanen setter i spill spørsmål om makt og kjønn. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Stene, Øystein : De opplyste : roman

  De opplyste er en post-apokalyptisk fortelling fra en udefinert fremtid. Spørsmålet om Guds eksistens er den sentrale konflikten, i en verden der troende og gudløse står mot hverandre. Gjennom skjebner fra begge hold, vever forfatteren sammen en kompleks fortelling om mulighetene for menneskelig sameksistens, i en verden preget av nye og gamle dogmer. Hvem er de opplyste? Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Brennpunkt Midtøsten : byene som prisme

  Denne boken ser med nye blikk på utfordringene i Midtøsten. Midtøstens dramatiske historie har i stor grad dreid seg om kontrollen over og forbindelsene mellom de klassiske byene i regionen: Jerusalem, Bagdad, Mekka, Kairo og andre byer. Byene utgjør Midtøstens nervesystem, og består i dag som levende byer tross ødeleggende kriger og okkupasjon. Statene er mer usikre og ustabile enheter. Det skaper konfliktmønstre som kan være vanskelig å forstå for oss som tar nasjonalstaten for gitt. Boken gir en lett tilgjengelig fremstilling av kompleksiteten i de brennbare spørsmålene. Alle kapittelforfatterne har svært god kjennskap til byen de skriver om

 • Ekeberg, Jan Ove : Djevelens rytter : roman

  Frittstående fortsettelse av «Krigens læregutt». Serien baserer seg på sentrale hendelser i Harald Hardrådes liv. I bind to følger vi Hardråde etter slaget på Stiklestad i 1030, da han befinner seg i utlendighet. Stadig nye farer lurer på veien, som begynner i fyrsten Jaroslavs krigertjeneste i Russland. Vi følger Hardråde videre til hestefolket Khazarene - kjent som Djevelens ryttere - og videre mot Konstantinopel, etter et sjebnesvangert møte med den bysantinske hæren.

 • Hellum, Mari Kjos : En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv : roman

  Glenn Johansen har etter nøye overveielser kommer frem til erkjennelsen av at han ikke lenger ønsker å leve. En vårkveld forsøker han derfor å henge seg selv i et rør i garasjen, men røret knekker, og han havner i stedet på det kalde betonggulvet ved siden av sin slitne Toyota Avensis. Så hva nå? Glenn jobber som mellomleder i en bedrift der den ene etter den andre seiler forbi ham oppover i systemet. Nylig separert fra Anita, ingen barn. Han har få gleder her i livet. Men likevel er noe forandret etter hendelsen i garasjen. For hvordan ser tilværelsen ut for en mann som allerede har forsøkt siste utvei? Romanen beskrives av forlaget som en liten komedie om selvmord - en filosofisk fortelling om det største og tåpeligste av alt: meningen med livet. Dette er Mari Kjos Hellums debutbok. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Dahl, Kjell Ola : Søsteren

  Vi følger tidligere politietterforsker Frank Frølich i en todelt jakt. Da Frølich lar seg overtale til å finne storesøsteren til en irakisk jente ved et asylmottak, regner han med å få saken raskt unna. Det blir dessverre ikke så enkelt som antatt, blant annet fordi forfatteren Fredrik Andersen avlegger en uanmeldt visitt på Frølichs kontor, med anmodning om å droppe søket, uten å nevne hvorfor. Neste morgen blir forfatteren funnet myrdet i sitt eget hjem. Hvordan henger den irakiske jentas forsvinning sammen med forfattermordet? Kan Frølich overliste de skjulte kreftene som motarbeider ham, og hvorfor er politiet så unnvikende i denne saken?

 • Kristiansen, Morten M. : Mord og mysterier i Østerdalen : roman

  Den tidligere bilmekaniker og uteligger Biggen, Oslo-gutten fra Nydalen, ønsker å følge Rousseaus ord om å vende tilbake til naturen. Det fører ham med sin sin Chevrolet Bel air 1957-modell til Atna i Østerdalen, hvor han får leie et ubebodd hus. Det blir imidlertid langt fra et fredfullt opphold i uberørt natur. I løpet av kort tid finner det sted flere grusomme mord. Og sporene peker mot dem som tidligere bodde i huset som Biggen har leid.

 • Johnsrud, Ingar : Korset

  Liket av en høyt betrodd myndighetansatt blir funnet i en vaskehall, med skuddsår i skrittet. TV-journalisten som gravde i den avdødes hemmeligheter, er plutselig som sunket i jorden. Dette er starten på en etterforskning som blir personlig for etterforsker Fredrik Beier i Oslopolitiet, særlig siden den forsvunne journalisten vet at Beier selv har noen skjeletter i skapet. Samtidig er noe er råttent i politiavdelingen, for fienden ligger alltid et hestehode foran Beier og makkeren Kafa Iqubal. Hvem er muldvarpen, og hvem kan Beier stole på i denne etterforskningen? Dette er tredje bok i Ingar Johnsruds serie.

 • Dahl, Kjell Ola : Søsteren : kriminalroman

  Vi følger tidligere politietterforsker Frank Frølich i en todelt jakt. Da Frølich lar seg overtale til å finne storesøsteren til en irakisk jente ved et asylmottak, regner han med å få saken raskt unna. Det blir dessverre ikke så enkelt som antatt, blant annet fordi forfatteren Fredrik Andersen avlegger en uanmeldt visitt på Frølichs kontor, med anmodning om å droppe søket, uten å nevne hvorfor. Neste morgen blir forfatteren funnet myrdet i sitt eget hjem. Hvordan henger den irakiske jentas forsvinning sammen med forfattermordet? Kan Frølich overliste de skjulte kreftene som motarbeider ham, og hvorfor er politiet så unnvikende i denne saken?

 • Sveen, Gard : Bjørnen

  Fjerde bok i Gard Sveens serie om Tommy Bergmann. Denne gangen sendes Bergmann ut på en innfløkt jakt etter sannheten når den spiondømte Arvid Storholt blir funnet myrdet i sitt eget hjem. Bergmann mistenker en sammenheng med strafferabatten Storholt fikk tilbud om i 1987, i bytte om opplysninger om den sovjetiske spionen Bjørnen. Nå må Bergmann ta opp jakten på Bjørnen, mens han nøster opp i gamle spor og ledetråder som strekker seg tilbake til den kalde krigens dager. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Darrieussecq, Marie : Livet i skogen : roman

  Hva skal til før noe – eller noen – regnes som menneskelige, med alle rettigheter det innebærer? I denne franske dystopien møter vi Viviane, en kvinne på flukt inn i de franske skogene. Hun er i ferd med å rømme fra et overvåkningssamfunn med ulidelige klasseforskjeller. De rikeste kan forhøye levealderen med mange år, gjennom organhøsting fra klonede mennesker. Vivian har selv flyktet av sted med sin egen klone, og i skogen møter hun andre i samme situasjon. Det haster for henne å få nedtegnet sin egen historie, til advarsel for en ukjent ettertid. Romanen reiser aktuelle spørsmål om transhumanisme og økologi, som følger av den akselererende teknologiske utviklingen vi for øyeblikket befinner oss i.

 • Saunders, George : Lincoln i bardo

  Vinner av Bookerprisen 2017. Et fantasifullt mesterverk. I 1862, mens den amerikanske borgerkrigen raser for fullt, blir president Abraham Lincolns elleve år gamle sønn Willie alvorlig syk. Han dør etter bare noen få dager, og den lille kisten blir lagt i en marmorkrypt. Knust av sorg oppsøker Lincoln sønnens grav om nettene. Der blir han sittende og holde rundt den livløse kroppen. Det presidenten ikke vet, er at den lille gutten hans befinner seg i bardo, en terskeltilstand mellom liv og død, hvor man havner dersom man har noe uoppgjort i jordelivet. Omgitt av en rekke andre sjeler - noen helt nyankomne, som han selv, og noen som har strevd med å komme seg over til den andre siden i mange, mange år - forsøker Willie Lincoln å få kontakt med faren for å få ham til å forstå noe viktig. I en roman komponert som en symfoni av stemmer skaper George Saunders en gripende, vill, festlig og makaber fortelling om et dødsfall som også i virkeligheten rammet USAs president da det så som mørkest ut for landet. Ved hjelp av en imponerende mengde kilder - fiktive og reelle - utforsker Saunders en manns dype sorg, forholdet mellom godt og ondt, liv og død, og alt det imellom som vi ikke kan vite noe om.

 • Jón Kalman Stefánsson : Sommerlys, og så kommer natten

  Få forfattere har en like hengiven leserskare som Jón Kalman Stefánsson. Med den fantastiske trilogien om Gutten og de to prisbelønte Keflavik-romanene har islendingen vunnet over kritikere og lesere både her i Norge og internasjonalt. Nå kommer endelig Stefanssons store gjennombruddsroman på norsk: den vakre, vittige og vemodige Sommerlys og så kommer natten. Boka er et utrolig litterært portrett av en landsby på den islandske vestkysten og menneskene, drømmene og lengslene som lever der: En skildring av vanlige menneskers uvanlige liv - utført med Kalman Stefánssons uforlignelige blanding av ømhet, humor, skjønnhet og fantasi. «Vi skal ikke fortelle om hele byen, vi skal ikke gå fra hus til hus, det vil du ikke orke, men her kommer det helt sikkert til å fortelles om lidelsene som knytter dagene og nettene sammen, om en lykkelig lastebilsjåfør, om Elisabeths svarte silkekjole og han som kom med bussen, om Turid som er så lang, og så full av hemmelig lengsel - og om en enslig bonde og en fire tusen år gammel mumie.»

 • Ungar, Hermann : Gutter og mordere : og andre fortellinger

  Gutter og mordere er Hermann Ungars debut. Boken ble godt mottatt i den tyskspråklige verden og fikk stor suksess i Frankrike da den ble utgitt. Dette ga ham plass som et av de store talentene i mellomkrigstidens europeiske litteratur. Denne utgaven av Gutter og mordere inkluderer også andre fortellinger og skisser fra hans samlede verker samt etterordet "Grab them by the ..." av Bernhard Ellefsen som viser hvordan Ungar er relevant i vår tid.

 • Beard, Mary : Kvinner & makt : et manifest

  Hvis kvinner ikke helt regnes som en del av maktens strukturer, må vi ikke da revurdere hva vi anser som makt? Dette er et kortfattet feministisk manifest om måten kvinner behandles på i offentligheten. Mary Beard utforsker misogyniens underliggende kulturelle årsaker, og viser hvordan vi ser på kvinner med makt og hvordan mektige kvinner nekter å la seg presse inn i mannlige modeller og sjablonger. Beard viser til en rekke eksempler, fra Medusa og Athene til Elizabeth Warren og Theresa May. Hun skriver også om sine egne erfaringer med kjønnsdiskriminering på internett og trakasseringen hun har opplevd som følge av sine ytringer i offentligheten.